Cum ne ajută problemele de zi cu zi să ne dezvoltăm creativitatea?





Obstacolele ce se ivesc zi de zi în domeniul în care activezi, sau chiar în viața personală, îți răpesc adesea  mult din timpul atât de prețios. Deși nu realizezi, analizezi problemele în nenumărate feluri însă, când vine vorba de aplicarea unei soluții eficiente, te surprinzi pe tine însuți constatând că ai acționat contrar tuturor celor gândite.
            Aflat sub presiune, ajungi mereu să găsești cele mai rapide și eficiente răspunsuri. Acea doză de creativitate, de care probabil nici nu ești conștient, își spune cuvântul. Albert Einstein a redat printr-o simplă frază procesul rezolvării unei probleme: ,,Dacă aș avea la dispoziție o oră să rezolv o problemă, aș dedica 55 de minute definirii problemei și doar 5 minute găsirii soluției”. În situații de stres, această latură se dezvoltă. Atunci când vrei să renunți să mai cauți soluții și probabil crezi că rotițele nu se pot învârti mai mult de atât, surpriză! Beculețul se aprinde!
            Dacă regândești problemele asemenea unor provocări, ai mai multe șanse să ajungi la o concluzie într-un timp scurt. De multe ori, cea mai bună cale de a aborda o situație dificilă este să te concentrezi asupra celorlalte aspecte legate de ea.  De exemplu, în loc să te gândești la rezultatul final al unui proiect pe care abia l-ai început, focusează-te asupra pașilor pe care urmează să îi faci. Pe parcurs, fel și fel de idei, care mai de care mai ingenioase, își vor face apariția. Să presupunem că vrei să realizezi un tablou memorabil. E dificil să vizualizezi un rezultat, atâta timp cât tu ești la început. Gândește-te la culorile care transmit cel mai bine emoțiile pe care vrei să le redai, la modul în care vrei ca el să fie perceput de către cei din exterior, la trăirile lor. În felul acesta, vei obține ceva neașteptat și care, totuși, este rezultatul unor lungi frământări.
           
           


Comentarii